Dierenambulance Purmerend

Nieuwsberichten

Dier in nood? Bel dan 0299-432338
Meer informatie? Dan kunt u ons bereiken op 0299-436084

Dierenambulance Waterland pakt zwerfkattenprobleem Volendam aan

Achttien zwerfkatten en -kittens gevangen en geholpen

Na jarenlang een serieus zwerfkattenprobleem te hebben gekend op het Munnikeveld, kan men nu eindelijk spreken van een oplossing. De afgelopen weken heeft Stichting Dierenambulance Waterland zich ingezet om maar liefst achttien zwerfkatten en -kittens te vangen, en met succes.

Eerder zijn er pogingen ondernomen om het probleem aan te pakken, maar zonder succes. ,,De betrokken instanties hebben telkens onafhankelijk van elkaar gehandeld. Bovendien liepen de katten individueel door Volendam, dat maakte het moeilijk om ze te traceren. Inmiddels waren er twee buurtbewoners die de beestjes onderdak boden, waardoor ze makkelijker te vangen waren. Wij zijn de samenwerking aangegaan met de gemeente Edam-Volendam, de woningbouw en de buurtagent om snel tot een oplossing te komen. Als resultaat hebben we gedurende de afgelopen weken maar liefst achttien katten gevangen, van kittens tot ongecastreerde katers en moederpoezen. Ze worden allemaal gesteriliseerd en gecastreerd, en de meesten gaan uiteindelijk naar Dierenopvang Amsterdam en Stichting Kitten & Co, in de hoop een liefdevol baasje te vinden. We mogen ons gelukkig prijzen met de hulp van beide dierenopvangcentra.”

Stichting Dierenambulance Waterland gaat altijd op een diervriendelijke manier te werk. ,,Je zou zeggen dat dat vanzelfsprekend zou zijn, maar er zijn nog steeds mensen die denken dat zwerfkatten afgemaakt worden. Wij zetten ons altijd in voor het welzijn van dieren. Geen enkel dier wordt onnodig ingeslapen. Er zijn helaas uitzonderingen, maar dat geldt alleen als een dier niet meer te redden is.”

Recent gevonden

Heeft u een huisdier gevonden?

1 2 28 29

Recent gevonden huisdieren

Heeft u een huisdier gevonden?

  • All Post
  • Gevonden
Meer

Dit waren alle aangemelde huisdieren.

1 2 12 13

Recent vermist

Is uw huisdier vermist?

Recent vermiste huisdieren

Is uw huisdier vermist?

  • All Post
  • Vermist
Meer

Dit waren alle aangemelde huisdieren.

Met jou als donateur kunnen wij de dieren de zorg en hulp bieden die ze nodig hebben.

© 2023 Gemaakt door LuNo