Dierenambulance Purmerend

Word vrijwilliger

Wil je ons team versterken en dieren in nood helpen?

Meld je nu aan als vrijwilliger en help mee!

Dier in nood? Bel dan 0299-432338
Meer informatie? Dan kun je ons bereiken op 0299-436084

Wat mag je verwachten?

Wij hebben het gehele jaar vrijwilligers nodig.

Werktijden:

Ochtenddienst: 9:00-13:00 uur
Middagdienst: 13:00-17:00 uur
Dagdienst: 9:00-17:00 uur
Avonddienst: 17:00-21:00/22:00 uur

  • Je wordt intern opgeleid
  • Reiskostenvergoeding
  • Bijscholingscursussen
  • Een gezellig team met één gezamenlijk doel

 

Je kunt kiezen uit drie functies.

Dat het ambulancepersoneel hulpvaardig, sociaal, stressbestendig, daadkrachtig, inventief en creatief moet zijn, is eigenlijk vanzelfsprekend. Daarnaast moet je natuurlijk ook in een goede lichamelijke conditie verkeren en over goede rijvaardigheden beschikken. Het is dynamisch werk: Zo geef je hulp aan een verstrikte vogel, dan moet je een agressieve of angstige hond vervoeren, een boze kat in een schuur vangen of een eigenaar bijstaan bij zijn verdriet. Het ambulancepersoneel moet zeer gedisciplineerd kunnen werken, orders en opdrachten van bijv. Politie of Brandweer opvolgen en volgens de regels van de wet handelen. Dat is niet altijd eenvoudig. Een andere noodzakelijke eigenschap die je moet hebben, is dat jij neutraal bent in geschillen, nooit een vooroordeel hebt en objectief de situatie kunt inschatten. Het is ook van belang dat je goed kunt signaleren en inschatten als er wel iets mis is, zodat de Dierenambulance de juiste instantie kan inschakelen. Al met al een verantwoordelijke, leuke en uitdagende job.

Dierverzorgers moeten zeer gedisciplineerd werken volgens strikte protocollen die mede zijn opgesteld door ministeries. Dit heeft ook te maken met het feit dat wij niet alleen met huisdieren werken, maar ook met in het wild levende dieren en met beschermde diersoorten. De wilde dieren krijgen bij ons de vereiste eerste 24 uurs verzorging en worden daarna doorgebracht naar de wildopvang. Dit houdt in dat ze nooit ‘tam’ gemaakt mogen worden; er wordt dus niet met deze dieren geknuffeld. 
De huisdieren die wij 24/48 uur opvangen, zoals katten, honden, konijnen, cavia’s e.d., mogen juist wel weer geknuffeld worden. Werken met dieren houdt ook in dat er veel schoonmaakwerkzaamheden zijn, die volgens onze hygiëneprotocollen verricht moeten worden. Ook wordt aan onze dierverzorgers gevraagd mensen te begeleiden tijdens het afscheid nemen van hun huisdier; je hebt dan ook een taak als hulpverlener.

Moet een centralist ook met dieren om kunnen gaan? Het is geen pre, maar is wel handig. Enige kennis van dieren is wel nodig. Eén van de belangrijkste taken is de coördinerende en sturende functie naar de ambulance toe, maar de centralist heeft ook veel te maken met de emoties van mensen. Dit kan betekenen dat je een slecht bericht aan de eigenaar moet overbrengen, iets wat natuurlijk best emotioneel kan zijn, maar ook boze mensen moet je te woord kunnen staan. Daarnaast heb je ook een adviserende rol aan mensen die advies willen, maar ook hulpvragen/meldingen van ketenpartners, zoals Politie, Brandweer, Rijkswaterstaat en gemeenten moeten doorgezet/gecoördineerd worden.

Naast kennis van dieren, communicatieve en logistieke vaardigheden en maatschappelijke betrokkenheid, is het een vereiste dat je om kunt gaan met de computer. Jij houdt je bezig met de administratie van de gemaakte ritten en houdt de website en facebook pagina up to date. Je houdt het bestand bij van gevonden en vermiste dieren. 
Ben je zeer stressbestendig en zoek je een uitdaging? Wil jij coördineren, sturen, luisteren, adviseren en er voor de mensen en natuurlijk de dieren zijn? Dan is dit misschien iets voor jou.

Word jij vrijwilliger?

Met onze vrijwilligers maken wij het verschil voor een dier in nood.

Door de tomeloze inzet van onze vrijwilligers, kunnen de dieren in onze regio de hulp krijgen die zij verdienen. De vrijwilligers zijn de drijvende kracht achter onze stichting.
Wil jij ook een steentje bijdragen? Meld je nu aan als vrijwilliger en help mee!


Laat jouw gegevens achter en wij nemen snel contact met je op!

Bel ons.

0299-436084

Mail ons.

Donateur van Dierenambulance Waterland

Met jou als donateur, kunnen wij de dieren de zorg bieden die zij nodig hebben en help je mee onze doelen te bereiken met jouw financiële steun. Wil je er zeker van zijn dat de dieren in jouw regio geholpen worden?

Word donateur.
Elke euro wordt besteed aan de dieren in onze regio.

Recent gevonden

Heb je een huisdier gevonden?

1 2 28 29

Recent gevonden huisdieren

Heb je een huisdier gevonden?

  • All Post
  • Gevonden
Meer

Dit waren alle aangemelde huisdieren.

1 2 12 13

Recent vermist

Is jouw huisdier vermist?

Recent vermiste huisdieren

Is jouw huisdier vermist?

  • All Post
  • Vermist
Meer

Dit waren alle aangemelde huisdieren.

Met jou als donateur kunnen wij de dieren de zorg en hulp bieden die ze nodig hebben.

© 2023 Gemaakt door LuNo